Houtrotreparatie

Wanneer houtrot zich voordoet, maakt Bouwservice Floris den Hartog de afweging: gaan wij vullen of lamineren? En als dat geen optie meer is: hout volledig vervangen? In alle gevallen geven wij het hout haar oorspronkelijke uitstraling terug.

Als de vochtigheidsgraad in het hout boven de 18 procent komt, gaat houtrot zich ontwikkelen. Niet alleen raakt het materiaal in verval, ook is het pand kwetsbaar voor schimmels.

Houtrotreparaties bij kleine gedeeltes rot
Wanneer het houtrot snel wordt opgemerkt, zijn er nog maar weinig gedeelten aangetast. Voor kleine gedeelten houtrot volstaat een vulling of laminering. Omdat wij het erg belangrijk vinden het hout haar oude uitstraling terug te geven, kiezen wij voor het hoogwaardige Repair Care-materiaal.

Repair Care
Bouwservice Floris den Hartog werkt doelbewust met Repair Care om de kwaliteit te waarborgen. Vanaf 1993 staat dit bedrijf bekend om haar praktijkopleidingen die wij ook volgen. Repair Care is een onafhankelijke partij die de kwaliteit van onze herstelwerkzaamheden toetst. Steekproefsgewijs voert zij controles uit om het niveau hoog te houden. Wij zien het werken met zo’n externe partij als een waarborg.

Houtrotreparaties bij grote gedeeltes rot
Wanneer vullen of lamineren niet meer volstaat, vervangen wij complete houtgedeelten. Om de oorspronkelijke houtsoort goed te benaderen, plegen wij gedegen onderzoek naar de herkomst ervan. Hiervoor onderscheiden wij ons met een grote praktische en inhoudelijke materiaalkennis.

Wanneer een kozijn of deur handmatig is gemaakt, herstellen wij het ook met handwerk, en kiezen niet voor afwerking uit de fabriek. Zo behouden wij de oorspronkelijke uitstraling. Voor meer informatie over houtrotreparatie zijn wij te bereiken op: 078-6735834.