Bouwkundige beoordeling

Een bouwkundige beoordeling schept duidelijkheid bij aankoop of oplevering van een pand. Dankzij onze praktijkkennis en precisie voorkomt Bouwservice Floris den Hartog dat kopers verkeerde keuzes te maken.

Tijdens een bouwkundige beoordeling kijken wij niet alleen naar de conditie van een onderdeel in het gebouw. Dat is te beperkt. Wij verplaatsen ons in de doelstellingen van de gebruiker en koppelen dat aan de mogelijkheden van een pand.

Vanuit verschillende invalshoeken denken wij mee met de ambities van de eindgebruiker. Hierbij zijn wij zuinig met het budget. Ook houden wij rekening met de meerwaarde van het pand op lange termijn.

Wanneer voeren wij een bouwkundige beoordeling uit?
Bouwservice Floris den Hartog beoordeelt de pand in de volgende gevallen:

  • Bij (voornemens tot) aankoop van een woon- of bedrijfspand
  • Oplevering nieuwbouwwoningen
  • Voor Vereniging van Eigenaren
  • In het geval van meerjarige onderhoudsplannen, zoals bij dakbedekking, houtwerk, kozijn kit- en voegwerk en gevelonderhoud.

Routing
Bij bouwkundige beoordeling van bestaande panden constateren wij regelmatig dat een pand door de jaren heen vaak is aangepast. Hierdoor is de inrichting uit haar verband getrokken. Dan is bijvoorbeeld aanbouw en de woonruimte onlogisch aangesloten op de sanitaire voorzieningen. Conclusie: de routing is dan uit haar structuur. In zo’n geval gaat Bouwservice Floris den Hartog weer terug naar de basis in haar bouwadvies.

Eenheid van het pand eerbiedigen
Bouwservice Floris den Hartog eerbiedigt de bouw en de eenheid in een pand. In onze beoordeling van het pand scheppen wij een eenheid. Hierbij komen behoeften, budget, rendement, esthetiek en gebruiksvriendelijkheid samen. Voor een bouwkundige beoordeling dat een paar stappen verder gaat dan een kwaliteitscontrole zijn wij dus de gewezen adviseur.

Meer informatie is verkrijgbaar via: 078-6735834