Bouwkundig advies en ontwerp

Bouwservice Floris den Hartog is gespecialiseerd in het adviseren van particulieren en bedrijven bij het verbouwen, uitbreiden en onderhoud van een woning of bedrijfspand. Hierbij kunt u denken aan het maken van een bouwkundig rapport, maar ook het verkennen van de (verbouw)mogelijkheden van een woning of bedrijfspand. Bouwservice Floris den Hartog vindt het belangrijk dat al uw wensen zonder enige concessies uitgevoerd kunnen worden waarbij de kenmerken van de woning of bedrijfspand gehandhaafd en gewaarborgd blijven. Door onze ruime ervaring kunnen we direct een kostenraming maken van de eventuele verbouwing.

 

Aanvragen bouwvergunning

Als u gaat verbouwen moet u daar meestal een bouwvergunning van de gemeente voor hebben. Voor een aantal bouwwerken is geen bouwvergunning nodig, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Alle andere (ver)bouwplannen moeten worden voorgelegd aan de gemeente. De gemeente toetst ze dan vooraf op een aantal door de wet voorgeschreven punten. Sommige (kleinere) bouwwerken doorlopen een 'lichte' bouwvergunningsprocedure en ondergaan daarbij een minder uitgebreide toets dan bouwwerken die aan een 'reguliere' bouwvergunningsprocedure worden onderworpen. Sinds 1 januari 2003 kent de Woningwet de volgende drie categoriƫn bouwwerken:

  • Vergunningsvrije bouwwerken
  • Licht-vergunningsplichtige bouwwerken
  • Regulier-vergunningsplichtige bouwwerken

Bouwservice Floris den Hartog verzorgt de complete bouwaanvraag en levert de desbetreffende stukken in overleg met u aan de gemeente.